© Foto: RTV Ideaal

Doelbewust naar ouderen toe gaan om ze op een slinkse wijze te beroven van hun bankpas en pincode. Een 25-jarige man uit Amsterdam gaf dinsdag in de rechtbank toe dat hij dat onder meer in Barneveld en Doetinchem deed. Vervolgens trok hij met de gestolen pinpassen hun rekeningen leeg.

Het is niet voor het eerst dat de 25-jarige Amsterdammer voor oplichting in de rechtbank moet verschijnen. Momenteel zit hij een gevangenisstraf van twee jaar uit voor soortgelijke praktijken in Alkmaar. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag dat er nog drie maanden cel bovenop die straf komt. De oplichting had grote impact op de drie slachtoffers, zegt de officier van justitie tegen Omroep Gelderland. “Kwetsbare ouderen werden als gemakkelijke prooi gezien. De slachtoffers zijn financieel benadeeld, maar ook enorm geschrokken. Het heeft hun vertrouwen in de medemens geschaad.”

De jonge Amsterdammer zegt dat hij via sociale media inging op een oproep om geld ‘bij te verdienen’. Iemand, wie dat is wil de verdachte niet zeggen, belde volgens de twintiger naar de slachtoffers en vertelde hen dat er een postbezorger met een cadeaubon langs zou komen.

© Foto: RTV Ideaal (archief)