De Rijksoverheid heeft alle gemeenten gevraagd te zorgen voor extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Doetinchem heeft daarom extra plekken gemaakt voor ongeveer 30 Oekraïense vluchtelingen in voormalig verpleeghuis Sint Jozef in Gaanderen. Daarnaast onderzoekt de gemeente of de opvang in Gaanderen verder uitgebreid kan worden.

Voor de vluchtende mensen vanuit Oekraïne heeft de gemeente Doetinchem extra opvangplekken nodig. In de zomer van 2023 verhuisde de dagbesteding van Sensire naar Wehl. Daarmee kwam de begane grond in het gebouw van Sint Jozef vrij. De gemeente heeft hier 13 kamers gemaakt voor ongeveer 30 Oekraïense vluchtelingen. Daarnaast komen er ook een aantal recreatieruimtes. In totaal wonen er dan ongeveer 90 Oekraïense vluchtelingen in deze opvanglocatie.

Er zijn nog meer opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen nodig. Daarom onderzoekt de gemeente Doetinchem of er ook nog 24 woonunits op het achterterrein van de opvanglocatie Sint Jozef kunnen komen. Zo kunnen er nog eens 50 vluchtelingen worden opgevangen.

© Foto: gemeente Doetinchem