De leden van GroenLinks Bronckhorst hebben Ulrike ter Braak gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Ter Braak is een geboren Achterhoekse en werkzaam als specialist in het Slingeland Ziekenhuis. Sinds 2018 is ze raadslid voor GroenLinks. Ulrike ter Braak kijkt uit naar de campagne en lijsttrekkersdebatten: “Hoogste tijd dat er weer een vrouw mee debatteert in Bronckhorst!”. Ze heeft stevige groene en sociale idealen, waarbij ze graag de verbinding zoekt met andere partijen om deze idealen te realiseren.

Sinds 2018 maakt GroenLinks onderdeel uit van de coalitie in Bronckhorst met Paul Hofman als wethouder. GroenLinks Bronckhorst heeft een nieuw en ambitieus verkiezingsprogramma vastgesteld. Daarin staan de waarden duurzaamheid, eerlijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Deze waarden dienen als leidraad voor GroenLinks Bronckhorst bij álle keuzes die gemaakt worden.

Belangrijke thema’s in het verkiezingsprogramma zijn een ambitieus klimaatbeleid; voldoende betaalbare en duurzame woningen; goede investering in kleinschalig onderwijs; flinke stimulans van natuur-inclusieve landbouw en het tegengaan van armoede in Bronckhorst.

Foto: GroenLinks Bronckhorst