Zaterdag werd weer een hardloop wedstrijd in de Achterhoek georganiseerd. De organisatie was in handen van de voetbalvereniging EGVV uit Gelselaar. Met ouderwets mooie routes uit de vorige eeuw; door het schitterende Gelderse coulisselandschap, langs oude boerderijtjes en over paden en wegen waar het leek of de tijd stil had gestaan.

De start en finish vond plaats in Gelselaar, een prachtig dorp dat in 2013 tot beschermd dorpsgezicht is benoemd. De kortste afstand is circa 2 kilometer en betrof 2 ronden door het dorp Gelselaar, dit zodat de deelnemers 2 keer over de start/finish zouden gaan en dus maximaal aangemoedigd konden worden. Vervolgens was er de 5 km en de 10 km afstand door het buitengebied van Gelselaar. De langste afstand was de 16.1 km (10 Engelse mijlen), deze ging door het buitengebied van Gelselaar en door de buurtdorp(en).

De OVM Gaanzeloop is een hardloopevenement voor deelnemers van alle leeftijden en elk niveau. Mede door de elektronische tijdwaarneming was het evenement interessant voor zowel de recreatieve hardlopers als voor de gevorderde prestatiesporters.

© Foto’s: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek