De verdachte van de hamermoord in Winterswijk staat vandaag voor de meervoudige kamer in de rechtbank in Arnhem. De 41-jarige verdachte uit Kosovo, die tot zijn arrestatie in het Duitse Bochum woonde, is tegen de strafeis van achttien jaar cel in beroep gegaan aldus Omroep Gelderland.

De man wordt ervan verdacht op 29 oktober 2017 in Winterswijk Deme Lulaj met vermoedelijk een steigerhamer op het hoofd te hebben geslagen. Het in Winterswijk woonachtige slachtoffer wandelde nietsvermoedend op een stoep dicht bij het centrum van Winterswijk toen hij werd aangevallen. Lulaj overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachte ontkende tot dusverre alle betrokkenheid bij de moord. Toch zijn er dna-sporen van hem op de jas van het slachtoffer aangetroffen. Ook stond de auto waarmee Lulaj werd aangereden op de naam van de Duitse Kosovaarse verdachte. Er zijn meerdere getuigen gehoord, onder meer in Duitsland. Die verhoren zijn inmiddels afgerond, zodat vandaag het hoger beroep inhoudelijk kan worden behandeld.

Foto: Omroep Gelderland