© Foto: RTV Ideaal

De gemeente Berkelland heeft de Berkellandse sport- en cultuurverenigingen en -instellingen met een eigen accommodatie in de gemeente, voor de jaren 2022 en 2023 gecompenseerd voor betaalde Onroerende zaakbelastingen (OZB). Dit was bedoeld om de lasten voor verenigingen en stichtingen te verlichten in een periode die voor velen uitdagend is geweest. Bijna 100 verschillende verenigingen en stichtingen met een eigen accommodatie hebben hiervoor in totaal ruim 258.000 euro ontvangen.

”Alle Berkellandse verenigingen en instellingen die hiervoor in aanmerking kwamen hebben inmiddels dit steuntje in de rug overgemaakt gekregen. Het geeft ze hopelijk wat lucht in een tijd waar kosten stijgen door bijvoorbeeld energielasten en inkomsten afnemen” aldus een woordvoerder van de gemeente Berkelland.

Ook museum De Lebbenbrugge ontving een steuntje in de rug. “Wij zijn zeer blij met deze compensatie. Aangezien we aan de vooravond staan van wat vervanging aan ons oude gebouw, hebben wij onlangs een bouwhistorisch en dendrochronologisch onderzoek laten uitvoeren” vertelt voorzitter Wim Slotboom.

© Foto: RTV Ideaal