Afgelopen weekend hebben er bij de visvijver in Zwiep vernielingen plaatsgevonden. Vorige week was de vissteiger in Lochem ook alweer slachtoffer van vernielingen.

Op vrijdagmiddag tussen 12.00 tot 14.00 uur hebben de vernielingen bij de visvijver in Zwiep plaatsgevonden. Er is een grote steen, door het raam van de deur, van het schuurtje gegooid. Er zijn geen spullen weggehaald uit het schuurtje. Het filter van de vijver, waardoor het water en het zuurstofgehalte goed blijft voor de vissen, is gesaboteerd. Daar zijn onder andere pijpen weggehaald waardoor dat niet meer werkte. “Het filter is belangrijk voor de vissen want zonder zuurstof kunnen ze natuurlijk niet,” vertelt Rob Driessen, vrijwilliger van Hengelsportvereniging Laren-Lochem. “Het is echt puur vernielzucht geweest.” Ook zijn er spullen in de vijver gegooid. “Achter een hek waar niemand bij mag komen liggen onder andere reserve buizen die allemaal in de vijver zijn gegooid.”

De steiger in Lochem, tegenover de synagoge, is al twee keer vernield. Onlangs is daar nog een plank vernield. Iedereen die informatie heeft over de vernielingen kan contact opnemen met Hengelsportvereniging Laren-Lochem of bellen met Rob Driessen via het telefoonnummer 06-36112290.

© Foto: Hengelsportvereniging Laren-Lochem