Op vijf plekken in Hengelo plaatst aannemer Enzerink de komende week entreezuilen. Deze zuilen markeren de ingang naar het centrum van het dorp. Begin december wordt elke plek aangeplant. Een bloeiende klimplant, groenblijvende haag en een bloemenmengsel dat alle seizoenen mooi is, zorgen ervoor dat er kleurige plekken ontstaan.

De groene markeringen komen aan de Raadhuisstraat bij Ter Stal en bij Wilma’s Hairstyling (hoek Kervelseweg), in de Banninkstraat (nabij de ingang van de appartementen Schoenmakersplein), aan de Spalstraat (bij Frederiks Mannenmode) en aan de Ruurloseweg langs de parkeerplaats bij de Spannevogel. Voor alle plekken is in overleg met eigenaren, ondernemers en Schutterij EMM, zorgvuldig gezocht naar een passend ontwerp. Elke plek ziet er straks dan ook net even anders uit. Samen met de Hengelose Ondernemersvereniging kijkt de gemeente of de zuilen ook geschikt zijn voor het ophangen van feestverlichting.

In de Zomer’18 visie van de werkgroep Vitale Kernen Hengelo staat de ambitie om met een herkenbare inrichting van de straat duidelijk te maken dat je het centrum van Hengelo in rijdt. Het idee is om vijf centrumentrees een duidelijke markering te geven met groen. In mei 2019 zette de werkgroep als tijdelijke markering een motorrijder op de weg om entrees te duiden. Daarna zocht de gemeente Bronckhorst naar een permanente invulling. Uiteindelijk is de keuze gevallen op deze mooie combinatie van stalen constructie en groen.