De herinrichting van het Marktplein en een deel van de Burgemeester Smitstraat in Steenderen start binnenkort. Aannemer NTP en de gemeente werkten de afgelopen tijd nauw samen om van de plannen van de werkgroep vitale kernen Steenderen een ontwerp te maken dat nu uitgevoerd wordt. In de eerste fase komt de Burgemeester Smitstraat bij de bushalte aan de beurt. Er wordt een stuk riool vervangen en er wordt een nieuw hemelwaterriool aangelegd.

De werkzaamheden op de Burgemeester Smitstraat starten op 2 oktober en duren twee maanden. De Burgemeester Smitstraat wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten. Doorgaand (vracht)verkeer wordt om het centrum geleid, lokaal bestemmingsverkeer kan dan wel de winkels en woningen bereiken. De bushaltes in Steenderen zijn in die periode buiten gebruik, er komt een tijdelijke bushalte bij de rotonde bij de Aviko. Als de Burgemeester Smitstraat ter plaatse van de bushalte klaar is, gaan de werkzaamheden verder met het eerste stuk van het Marktplein zelf en de omgeving rondom de kerk. Deze werkzaamheden beginnen in de tweede helft van november 2023.

In 2019 presenteerde de werkgroep vitale kernen Steenderen een dorpsplan. De ambities en doelen uit het plan zijn in de jaren daarna vertaald naar ontwerpen voor aanpassingen in het centrum van Steenderen.

© Foto: RTV Ideaal (archief)