De gemeente Bronckhorst doet het stationsgebouw in Vorden opnieuw in de verkoop. De verkoop van het leegstaande pand aan Chocolaterie Magdalena ging eerder dit jaar niet door vanwege de stijgende bouwkosten en inflatie.

“Met de verkoop willen we het monumentale pand zo snel mogelijk in ere herstellen en het een duurzame nieuwe functie geven”, laat wethouder Wilko Pelgrom weten. “Door te kiezen voor een procedure van verkoop bij inschrijving krijgt iedereen een gelijke kans om een plan in te dienen en kunnen we ook kiezen voor een plan met een goede verhouding tussen prijs en meeste meerwaarde voor Vorden.”

Het voormalige plan van ondernemers voor ondernemers Michael Bink en Magdalena Haverkamp om een chocolaterie te beginnen in het pand werd door de gemeente ondersteund. Bronckhorst schoot de beoogden eigenaar ook de hulp met de aanschaf. Door de stijgende bouwkosten besloten beide partijen uiteindelijk van de verkoop af te zien.

Partijen die geïnteresseerd zijn in het pand hebben tot 3 juli de tijd om een bod te doen en een plan in te dienen bij de gemeente. “Het is vervolgens de bedoeling om de transactie dit najaar rond te hebben, waarna de plannen verder kunnen worden uitgewerkt”, aldus de gemeente.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Gemeente Bronckhorst