De eerste voorjaarsbloeiers bloeien, de vogels kwetteren er vrolijk op los en de eerste groene blaadjes komen aan de bomen. De lente kondigt zich aan. Daarom zetten onze boswachters op zondag 6 maart van 11:00 tot 15:00 uur graag de poorten open van het voorplein van kasteel Hackfort, Vorden. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie en de handige bloeikalender vind je op www.natuurmonumenten.nl/hackfort.

De vrolijke voorjaarsbloeiers geven inspiratie. Ook kunstliefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen tijdens het ‘Open voorplein’. Met mooi weer toont een kunstenaar haar live art op het voorplein waarbij ze de stinzenplanten en landgoed Hackfort dit jaar live zal vereeuwigen op het doek. Ook aan de kleine kunstenaars is gedacht. Houdt je (klein)kind van lekker schilderen en kliederen met verf? Als het weer het toelaat, kunnen kinderen zelf een kunstwerk komen maken op het voorplein.

Op zondag 6 maart heten boswachters leden van Natuurmonumenten welkom met een vrolijk extraatje om het ultieme lentegevoel ook thuis te beleven. Voor niet leden die deze zondag lid worden, geldt een speciale aanbieding je ontvangt dan een Lente-waardebon van een tientje korting op het heerlijke Lente-menu, speciaal samengesteld door de koks van de Keuken van Hackfort. Kijk voor het actuele programma, meer (schilder) inspiratie, de bloeikalender, speciale stinzen-weetjes en tips voor kleurrijke bloemenroutes op www.natuurmonumenten.nl/hackfort.

Foto: Natuurmonumenten/Anouk Ballot