Woensdag overhandigde wethouder Ben Hiddinga aan de voorzitters van de vijf ondernemersverenigingen in Oude IJsselstreek een voucher. Deze voucher vertegenwoordigt een geldbedrag die de verenigingen kunnen gebruiken om bijvoorbeeld (coronaproof) activiteiten te organiseren of voor aankleding van het centrum. Het is een steun en blijk van waardering voor de ondernemers. Die zich in deze lastige coronatijd inspannen om binnen de coronamaatregelen, de centra leefbaar te houden. Door de huidige lockdown zijn de winkelstraten leeg, wat enorme gevolgen heeft voor de ondernemers.

De bijdrage aan de ondernemersverenigingen is onderdeel van het gemeentelijke Uitvoeringsplan Covid-19. In het uitvoeringsplan staan maatregelen die de gemeente neemt om de samenleving te versterken en een helpende hand te bieden om samen zo goed mogelijk uit de crisis te komen. Alle maatregelen samen moeten leiden tot het zo veel mogelijk herstellen van de nadelige effecten van de coronacrisis.

De gemeente Oude IJsselstreek investeert de komende tijd zo’n 2 miljoen euro, op zowel sociaal als economisch vlak. Naast de bijdrage voor ondernemersverenigingen, gaat er bijvoorbeeld extra geld naar de jeugd, het onderwijs en de kinderopvang, en gezondheid en welbevinden van de inwoners.

Foto: Gemeente Oude IJsselstreek