Lions Club Bronckhorst is een van de 56 Lions Clubs in Nederland die met de inmiddels bekende transparante zuilen bij de ingang van supermarkten de gelegenheid bieden om oud en vreemd geld te doneren voor een heel mooi goed doel. Ondanks corona en reisbeperkingen is vorig jaar alleen al in Nederland op deze manier 180.000 euro bij elkaar verzameld.

Jaarlijks worden meer dan 1,2 miljoen munten en 25.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld. Lions leden selecteren deze en zetten het om in Euro’s. Vervolgens wordt het door Lions en kennissen tegen de middenkoers overgenomen om het op een buitenlandse reis te kunnen besteden. Oud zilver-, nikkel en kopergeld wordt tegen een kiloprijs verkocht. Incourant papier en muntgeld wordt geveild.

De opbrengst van deze actie gaat voor de volle 100 procent naar de Stichting Lions Fight for Sight. In de gemeente Bronckhorst kunt u meedoen aan deze actie door uw oud en vreemd geld te doneren in een van de zuilen bij de ingang van Albert Heijn Hengelo of Coop in Zelhem.

Foto: Anne Pera (archief)