”Mooi om op deze manier iemand te kunnen helpen. Het geeft energie om iets voor een ander te doen.” Dit zegt een van de voetbalvrienden die samen in een ochtend een schuurtje voor een alleenstaande moeder in elkaar zetten. De moeder heeft een dochter met het syndroom van Down die niet zelfstandig kan fietsen, maar samen met haar moeder fietsen op een duo-fiets kan ze wel.

Deze fiets wordt nu vanuit de WMO door de gemeente Bronckhorst beschikbaar gesteld. Voorwaarde is wel dat de fiets droog gestald kan worden en daarvoor heeft ze een extra schuur nodig. De mevrouw in kwestie beschikt niet over het geld of het netwerk om zo’n schuur te laten bouwen. Het geld kon de diaconie van de kerk wel beschikbaar stellen en de handige handen om de schuur in elkaar te zetten kon Present leveren.

De één ontcijferde de bouwinstructie, de ander hanteerde de schroevendraaier en weer een ander legde een tegelvloertje recht. Na een halve dag was de klus geklaard en stond er een mooie schuur in de achtertuin.

© Foto: Present Bronckhorst