Op zaterdag 10 juli 2021 organiseren diverse betrokken en enthousiaste vrijwilligers voor Stichting Fight cancer speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland. Zo wordt ook in Doetinchem op 10 juli een Walk georganiseerd langs de mooiste plekjes. Walk to Fight Cancer is een wandeling met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit. De opzet is kleinschalig en uiteraard worden de op dat moment geldende coronaregels in acht genomen.

Er zijn 2 wandelingen (12.5 en 25 km) uitgezet. Beiden starten vanaf het splinternieuwe lunchroom Buuls in de Kruisberggevangenis. Vandaaruit meanderen de routes door het coulissenlandschap van onze prachtige Achterhoek. Voor de lunch zal vervolgens gezorgd worden op zorgboerderij de Slangenburg. De 12 km route keert hier weer richting Doetinchem en de 25 km-deelnemers stappen door naar kasteel Slangenburg, om onderweg van alle mooie natuur te genieten.

In 2020 is er tijdens de eerste editie van Walk to Fight Cancer op 10 locaties coronaproof gewandeld en werd er binnen 6 weken ruim 90.000 euro opgehaald.