Op de plek waar zaterdagavond een zeventienjarig meisje is overleden in het buitengebied van Westendorp is een ware bloemenzee ontstaan. Woensdagochtend werd bekend dat ook een tweede minderjarige om het leven is gekomen, een zestienjarige jongen uit Aalten.

Passerende automobilisten en fietsers stappen veelvuldig op de rem bij de gedenkplek aan de Smoddedijk. Naast kaarsen en bloemen, zijn er ook verschillende foto’s opgehangen van het zeventienjarige meisje uit Doetinchem dat ter plekke om het leven kwam. Het ongeval zorgde voor een grote schok in de omgeving. Zo is er op het Graafschap College een condoleanceplek voor medeleerlingen van het meisje. Naast de twee minderjarigen die overleden, zaten er ook een twintigjarige en een zeventienjarige Varssevelder in het voertuig, zij liggen nog altijd in het ziekenhuis.

Over de toedracht van het tragische ongeval is nog altijd weinig bekend. De politie is terughoudend met het geven van meer informatie. Wel loopt het onderzoek nog steeds, zo wordt onder meer het voertuig onderzocht op mogelijke mankementen. “Die onderzoeken duren over het algemeen langere tijd en de resultaten zijn voor nabestaanden en het Openbaar Ministerie”, aldus een woordvoerder. “Laatstgenoemde kan beoordelen of er sprake is van eventuele verwijtbaarheid.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8