De advocaat van Hein Krombos, één van de vier veroordeelden, gaat bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek indienen. Mogelijk krijgt de geruchtmakende moord uit 1985 op de caissière van het Shell-station aan de Rijksstraatweg in Warnsveld een bijzondere wending. Volgens de advocaat zijn de bekentenissen, volgens hem, onder extreme psychologische druk van rechercheurs gebeurd.

De Warnsveldse pompmoord betreft de 28-jarige Micelle Mooij, caissière van het Shell-tankstation, die in 1985 werd doodgestoken. Ze werd dood in haar auto bij het tankstation gevonden. Nadat in 2001 een geheime tip binnenkwam, werden vier mannen aangehouden en, na vrijspraak door de rechtbank, in hoger beroep door het gerechtshof in 2004 veroordeeld tot gevangenisstraffen van 5 tot 8 jaar. Van hen is Godfried van Haut de enige die zijn betrokkenheid altijd heeft ontkend.

In het boek ‘De Warnsveldse pompmoord’ (2009) diskwalificeert Rechtspsycholoog Peter van Koppen het politieonderzoek naar de moord met kwalificaties als ’tunnelvisie’ en ‘oogkleppen’.

© Foto: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek