Ruim 50 inwoners uit de gemeente Bronckhorst. die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zijn de afgelopen twee jaar klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. De helft heeft inmiddels een betaalde baan in de regio laat Omroep Gelderland weten.

In het leerwerkcentrum, de werkcarrousel, in Zelhem hebben ze daarvoor vaardigheden geleerd die hen helpen bij het vinden van een baan. De deelnemers hebben werkritme opgebouwd en statushouders hebben taallessen gevolgd. De Werkcarrousel startte in 2019 in een tijdelijke huisvesting op Industriepark in Zelhem en heeft nu in een naastgelegen pand op Industriepark 1A een permanente plek gekregen. Donderdag is het pand officieel in gebruik genomen.

“Het hebben van werk is ook voor deze mensen belangrijk. Ze kunnen zelfstandig leven, zich ontwikkelen en ze bouwen een eigen netwerk op. Dit zorgt voor een goed gevoel”, aldus wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst.

Bij de Werkcarrousel draait het om inwoners die onder andere onder de Participatiewet en Wet sociale werkvoorziening vallen en statushouders. Zij kunnen bijvoorbeeld niet in een drukke omgeving werken, hebben een fysieke handicap of een taalachterstand of missen sociale vaardigheden. Door de samenwerking in het leerwerkcentrum worden de ondernemers ontzorgd en kunnen kandidaten gericht worden begeleid naar zo regulier mogelijk werk.

Foto: Gemeente Bronckhorst