Een persoon is vrijdagochtend vroeg om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in ijzergieterij Vulcanus in Langerak. Het slachtoffer kwam vermoedelijk bekneld te zitten tussen een machine en overleed ter plaatse.

Het incident gebeurde rond 06.00 uur bij het bedrijf aan de Keppelseweg. Een traumahelikopter en een ambulance werden nog gealarmeerd, maar deze hulp mocht niet baten. De Arbeidsinspectie is inmiddels een onderzoek gestart naar de toedracht. “Wij doen ter plekke een observatie, spreken met getuigen en met het bedrijf zelf”, legt een woordvoerder van de Arbeidsinspectie uit. “Vervolgens gaan we na welke veiligheidsmaatregelen wel of niet zijn getroffen, en dat leidt dan tot een rapport.”

De uitkomsten verwacht de woordvoerder over ‘vier of vijf maanden’. Afhankelijk van de uitkomst volgt mogelijk een strafrechtelijke vervolging vanuit het Openbaar Ministerie (OM). “Dat gebeurt altijd bij dodelijke bedrijfsongevallen”, aldus de woordvoerder. “Het OM besluit op basis van de uitkomsten of er een strafrechtelijke vervolging komt.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: 112achterhoek-nieuws.nl