Wethouder Joop Wikkerink is donderdagmiddag uitgeroepen tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Dit is bekend gemaakt tijdens de digitale bijeenkomst van het Kompas, het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur.

Joop Wikkerink heeft onder andere Wmo, Minimabeleid, Schuldhulpverlening, Participatiewet, Volksgezondheid en Dierenwelzijn in zijn portefeuille. Hij wordt enorm gewaardeerd vanwege zijn deskundigheid en jarenlange ervaring in de lokale politiek. Hij gaat op een verbindende manier te werk en heeft daarmee vele vernieuwingen doorgevoerd. Stemmers prijzen hem om zijn tomeloze inzet als wethouder, maar ook in het verleden als raadslid.

Het is niet de eerste keer dat een wethouder van de gemeente Aalten deze titel in ontvangst neemt. Wethouder Hans te Lindert werd in 2019 verkozen tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente en wethouder Ted Kok werd vorig jaar voor de titel genomineerd. Wethouder Wikkerink mag zich een jaar lang de beste bestuurder van een kleine gemeente, minder dan 30.000 inwoners, noemen.

Foto: Gemeente Aalten