Koen Bouwman moet na zijn uiterst succesvolle Giro d’Italia noodgedwongen rust pakken. De 28-jarige wielrenner uit Ulft heeft zijn pols gebroken toen hij onderuit ging tijdens het mountainbiken in België, waarbij hij zelf vindt dat hij er goed vanaf is gekomen.

“Ik heb echt alle geluk van de wereld gehad dat ik alleen mijn pols heb gebroken”, zegt Bouwman, die de blessure afgelopen weekend opliep tijdens het mountainbiken in België. “We gingen als afsluiter van de Giro met een aantal ploeggenoten fietsen op mountainbikepaden in de buurt van Kanne, waar Tom (Dumoulin, red.) woont”, legt de Ulftenaar uit. “Ik ging op een gegeven moment plassen na een klim, terwijl de rest al begon met de afdaling. Zij zijn gaan lopen tijdens de afdaling omdat het zo steil was. Ik kwam er vervolgens aan en toen ging het mis.”

Bouwman kwam hard ten val, waarbij hij twee botten in zijn pols brak. “Het zijn mooie breuken, maar het herstel duurt wel even”, zegt de winnaar van het bergklassement in de Giro. Voor Bouwman is het een hard gelag, aangezien hij in de vorm van zijn leven verkeert: “Het is mooi klote, want ik had supergraag de Ronde van Zwitserland gereden. Maar ja, het is zoals het is. Het had echt veel erger kunnen zijn en die botten groeien wel weer aan elkaar.”

Naast de Ronde van Zwitserland gaat ook het NK aan de neus van Bouwman voorbij. Of hij dit seizoen nog gaat koersen? “Het is afwachten”, zegt de Ulftenaar. “Ik hoop eigenlijk dat ik volgende maand een maand op hoogtestage kan om de achterstand die ik nu oploop zo goed en kwaad als het gaat weg te werken. Daarna moet ik het er met mijn ploeg over hebben wat het programma wordt.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8