© Foto: RTV Ideaal (archief)

Aan de Schoolstraat in ‘s-Heerenberg is in de nacht van woensdag op donderdag een woning uitgebrand. waarbij de bewoner nog vermist zou zijn. De brandweer wist wel een kat te redden en mogelijk gaat het om brandstichting.

Het is niet duidelijk wat de brand aan de Schoolstraat veroorzaakte. Meerdere buurtbewoners zeggen tegen een videocorrespondent van Omroep Gelderland ter plaatse dat ze ’s nachts een knal hoorden. Een brandbom zou de oorzaak zijn, maar dat is niet bevestigd door de politie. Wel wordt de uitgebrande woning beschouwd als een plaats delict. Flinke vlammen kwamen uit het dak van de woning. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt dat door de windstilte de rook bleef hangen. Aan het einde van de nacht werd het sein brand meester gegeven.

Het huis brandde volledig uit aan de binnenzijde en is niet meer bewoonbaar. De woning ernaast heft ook schade opgelopen van de heftige brand. Er zou geen spoor zijn van de bewoner. Het is niet duidelijk of die thuis was. Dat wordt nog onderzocht.

© Foto: RTV Ideaal (archief)