© Foto: Erik-Reuterink (archief)

Joris Nieuwenhuis is zondagmiddag tweede geworden bij het WK veldrijden, Mathieu van der Poel pakte het goud. Het is de eerste WK medaille voor Nieuwenhuis. Het brons ging naar Europees kampioen Michael Vanthourenhout uit België.

Zelhemmer Nieuwenhuis bleef lang in de buurt van Van der Poel in het Tsjechische Tábor, maar was geen serieuze bedreiging. Nieuwenhuis reed de rit van zijn leven. Na afloop gaf hij aan dat zilver het hoogst haalbare was. Hij heeft de rit op wilskracht uitgereden. Drie ronden voor het einde kreeg de 27-jarige Achterhoeker materiaalpech, hierdoor kon Van der Poel definitief uitlopen.

De tweede plek was echter veiliggesteld, Nieuwenhuis kon Vanthourenhout achter zich houden, uiteindelijk reed hij de Belg op een halve minuut. Voor Nieuwenhuis is het tot nu toe een seizoen met goede resultaten in het veldrijden. In december won hij in het Italiaanse skigebied Val di Sole het eerst in zijn carrière een wedstrijd in de strijd om de Wereldbeker. Eerder won de Zelhemmer ook al voor het eerst een Superprestige-wedstrijd.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8