© Foto: Gerard Koerntjes

De eerste editie van het kunst en cultuurevenement ‘Zie de kunst’ in de gemeente Oude IJsselstreek was een bijzonder mooie atelierroute, uitgestippeld met meer dan 20 kunstenaars die bezoekers in hun galerie, atelier of woning mochten ontvangen. ‘Zie de kunst’ vond afgelopen zaterdag en zondag plaats. In de atelierroute zijn drie locaties opgenomen, waar meerdere kunstenaars gezamenlijk exposeren. Het DRU Industriepark was er één van. In het Ouhrlokaal was een prachtige overzichtstentoonstelling te zien. Elke deelnemer presenteerde daar één van zijn werken. In de bibliotheek en foyer zijn beide dagen werken te zien van vijf kunstenaars.

In de DRU in Ulft opende zaterdag de nationaal geprezen schrijver Gijs Wilbrink zijn fototentoonstelling die, net als zijn bestseller ‘De Beesten’, geïnspireerd is door de Achterhoekse motorcross en zijn legendes. Zondag hield schrijver Evelyn Grijze haar boekpresentatie houden in de bibliotheek. Ook podiumkunstenaars gaven acte de présence: zaterdag het duo Simplify en zondag de Harmonie Ulft.

Op het sfeervolle erf van kunstenaar Thea Zweerink en haar man in Varsseveld bevindt zich haar atelier. Hier liet Thea haar installaties zien. Tevens was zij dit kunstweekend gastvrouw van vier collega’s. Optredens werden verzorgd door Miranda Rooks op zaterdag en zondag door deakkordeonvereniging VAV Varsseveld.

Op het Wijngoed Montferland (’t Oerlegoed) weten Leon Masselink en zijn vrouw Magda alles van hun passie voor het wijn maken. Zij gaven ruimte aan de passie van meerdere kunstenaars. Ook hier was muziek. De band Broccoli trad op en er kon van de wijnen geproefd worden.

Meer foto’s in ons fotoboek