Zaterdag ontving Dinant Beunk uit handen van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve een Zilveren Knoop. Dat gebeurde tijdens de opening van het midwinterhoornseizoen, in het eerste weekend van de advent. De opening en uitreiking was bij Restaurant en Spelerij De Witte Wieven in Zwiep. Het college van B&W kent de Zilveren Knoop aan Lochemer Dinant Beunk toe als blijk van waardering voor zijn bevlogen inzet voor de culturele traditie van het midwinterhoornblazen.

De Midwinterhoornblazers uit Lochem en Omstreken bestonden 35 jaar in 2021. Helaas gingen de festiviteiten rondom het jubileum en de uitreiking van de Zilveren Knoop toen door corona niet door. Dinant Beunk is niet alleen oprichter van de groep in Lochem, maar hij heeft ook veel blazers geholpen met het bouwen van hun hoorn en hen geleerd die te bespelen. Mede dankzij Dinant Beunk is het midwinterhoornblazen als traditie gebleven en is de belangstelling daarvoor toegenomen. Zo heeft hij veel mensen met elkaar verbonden en het midwinterhoornblazen een belangrijke impuls gegeven.

De Midwinterhoornblazers uit Lochem en Omstreken hebben de afgelopen jaren ook Midwinterhoornwandelingen vanaf huis Verwolde georganiseerd. Dinant Beunk zette zich daarvoor ook altijd volop in. Vanwege corona gingen de wandelingen van de afgelopen twee jaren niet door. Dit jaar is er wel weer een wandeling, op 26 december 2022.

© Foto: Midwinterhoorngroep Lochem