Op zaterdag 9 september 2023 vond aan de Lindeboomsweg 5 in Zwiep, op de terreinen van Hoftijzer Lochem, de 2e NatSaab plaats. Dit jaarlijkse evenement van Saab Club Nederland was volledig uitverkocht; er waren ruim 285 Saab’s aanwezig en meer dan 500 Saab-fans. Er was ook een primeur voor Nederland te bewonderen: een geheel elektrische Saab 9-5.

Voor de bezoekers was er een keur aan activiteiten; een zeer uitgebreide markt, zeker 30 kramen, met onderdelen- en Saab-spullen, zoals folders, speldjes, petten en schaalmodellen. Er waren diverse sprekers met interessante onderwerpen als Saab-tuning en het technisch verjongen van oudere Saab’s. Kinderen reden een race om de SaabWorld Cup in een Saab 006 (Saab voor kinderen) en konden verder een oude Saab beschilderen, beschikbaar gesteld door de bekende Saab-dealer Van Aalderen uit Lochem.

Meer dan 125 belangeloos ingebrachte Saab-gerelateerde items werden onder de bezoekers verloot. De opbrengst, 805 euro, was voor het Odensehuis Amsterdam, een plek waar mensen met dementie een thuis èn een stem krijgen. Ook de opbrengst van al het ingenomen statiegeld komt nog ten goede aan het Odensehuis. Naar verwachting zal er in 2024 wederom een NatSaab plaatsvinden.

© Foto: Dick Groen

Meer foto’s in ons fotoboek