UPDATE: De motorrijder die zondagochtend betrokken was bij een ongeluk in Zeddam is overleden. Dat meldt de Politie op X, voorheen Twitter. De vrouw die achterop zat is zwaargewond en overgebracht naar het ziekenhuis. Door nog onbekende oorzaak kwamen de motorrijder en de personenauto met elkaar in botsing.”Inmiddels hebben we twee van hen aangehouden. Naar een derde verdachte zoeken we nog”, laat de politie in het X-bericht weten.

———————————————

Zondagmorgen rond 11:15 uur heeft er een ernstig ongeluk plaatsgevonden in Zeddam waarbij een motor en een auto betrokken waren. De automobilist na het ongeluk door en botste enkele honderden meters verderop tegen een boom. Daarna sloeg hij, samen met twee andere inzittenden, te voet op de vlucht. Even later kon de bestuurder worden aangehouden.

Door nog onbekende oorzaak kwamen de motorrijder en de personenauto met elkaar in botsing. De motor belandde op het asfalt en daarbij raakten de twee opzittenden, een man en een vrouw, zwaargewond. De automobilist ging na het ongeluk in plaats van te stoppen ervandoor. Die vluchtpoging kwam hem duur te staan; een paar honderd meter verderop, aan de ‘s-Heerenbergseweg, botste de man met zijn personenauto tegen een boom, zo weet Omroep Gelderland.

Behalve de bestuurder zaten er nog twee inzittenden in de auto. Alle drie gingen er te voet vandoor. Een man werd door agenten korte tijd later aangehouden en is met gezichtsletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Een andere man zou later deze zondag zijn aangehouden. De man en de vrouw op de motor zijn na het ongeval overgebracht naar het ziekenhuis en de Drieheuvelenweg en de ‘s-Heerenbergseweg waren vanwege politieonderzoek lange tijd afgesloten.

© Foto: RTV Ideaal / Wilfred Bussink