Zwarte Crossers maken tijdens het festival in Lichtenvoorde kans op een onderscheiding. Daarmee gaat de wens van afzwaaiend leider Tante Rikie in vervulling.

“De koningin der Zwarte Crossers had nog één grote wens voor haar jubeljaar: een lintjesregen voor haar liefjes”, laat de organisatie weten. “Lef, heldenmoed, eigenwijsheid, creativiteit, humor, trouw of nalatigheid wordt eindelijk erkend.” Tijdens het festival, dat plaatsvindt van 14 tot en met 17 juli, zal Tante Rikie de uitverkorenen persoonlijk onderscheiden. Alle Zwarte Crossers kunnen genomineerd worden voor een lintje, vervolgens maakt Tante Rikie de keuze welke personen Koninklijk gedecoreerd worden. De verkozenen ontvangen naast eeuwige roem ook toegang tot de Zwarte Cross 2022.

Zwarte Crossers kunnen genomineerd worden voor verschillende onderscheidingen, waaronder De Gouden Ulk, de hoogste onderscheiding binnen de Kanselarij der Zwarte Crossers. De eremedaille voor naastenliefde en De Blikken Pechvogel: “Voor de waaghalzen die nooit winnen, maar ook nooit opgeven.” Via een formulier op de site van de Zwarte Cross kunnen mensen elkaar nomineren voor de lintjes.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: Zwarte Cross