De Zwarte Cross krijgt er een extra festivaldag bij. In 2024 wordt de donderdag, waarop de Zwarte Cross traditiegetrouw haar campingbezoekers verwelkomt, een echte en royaal gevulde festivaldag met stunts, muziek en theater. Het festival zal deze dag ook voor dagbezoekers geopend zijn.

Omdat de Feestfabriek zoveel mogelijk mensen de kans wil bieden om mee te genieten van het festival, wil de organisator de Zwarte Cross graag toegankelijk maken voor een groter publiek. Qua ruimte is er op dit moment echter weinig mogelijkheid om het terrein groter te maken. Daarom wordt komend jaar het programma en daarmee het aantal bezoekers op de donderdag uitgebreid. Dat betekent dat het gehele festivalterrein in de namiddag van de donderdag zal openen. De crossbaan en het Blagenparadijs vormen een uitzondering: deze gaan op vrijdag open.

De uitbreiding heeft als positief effect voor de bezoeker dat de ticketprijzen relatief laag kunnen blijven. Dankzij het grote aantal bezoekers is de Zwarte Cross een van de goedkoopste festivals van Nederland, met dagkaarten van 47,50 euro. De kaarten voor de donderdag zijn met 37,50 euro iets voordeliger dan de overige dagkaarten, omdat de begintijd wat later is. Er zullen ook jeugdkaarten beschikbaar komen.

De kaartverkoop voor de volgende Zwarte Cross-editie begint dit jaar op 18 november om 11.00 uur. Vanaf 4 november kunnen deelnemers aan de crossklassen zich inschrijven en op 11 november is de kaartverkoop voor leden van Harder!, de fanclub van de Zwarte Cross. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2024.

© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman