De organisatie van de Zwarte Cross hoopt komend weekend op een editie zonder incidenten. In aanloop naar de opening van het grootste festival van Nederland roept scheidend festivaldirectrice Tante Rikie raddraaiers op om thuis te blijven.

“Een Zwarte Cross met nul asociale incidenten, dat zou ik echt een mooi afscheidscadeau vinden!”, aldus Tante Rikie, die dit jaar afscheid neemt als festivaldirectrice, in een bericht van De Feestfabriek. Vanaf donderdag tot zondag zijn ruim 220.000 bezoekers te gast op het festivalterrein in Lichtenvoorde. “Er is telkens een klein groepje hufters verantwoordelijk voor vernieling, discriminatie en (seksueel) overschrijdend gedrag”, schrijft de organisatie. “Daarom nu een oproep voor deze minderheid: zet je kaartje op TicketSwap en blijf thuis!”

Volgens de organisatie gaat het daarbij specifiek om gasten die ‘de boel afbreken, mensen betasten en/of racistisch bejegenen, discrimineren, wildplassen en/of vechten: “Er kan en mag veel op de Zwarte Cross, maar dit gedrag hoort niet thuis op ons gemoedelijke en openminded feest. We kunnen een hele politiemacht optrommelen om van het kleine aantal overtreders af te komen, maar we hebben liever dat de bezoekers elkaar een beetje in de gaten houden en aanspreken op asociaal gedrag.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8