Afgelopen weekend vierde Ruurlo de 50ste verjaardag van haar zwembad de Meene. 51 jaar geleden, in 1972, was er de actie plons in Ruurlo. Het doel van deze actie was om een mooi buitenzwembad te kunnen realiseren. De actie plons bracht destijds meer dan 100.000 gulden op. Het gevolg hiervan was dat het zwembad gerealiseerd kon worden op de grond die door de toenmalige baron van Heeckeren-van Kell geschonken is aan de Stichting Zwembad Ruurlo (SZR) die inmiddels was opgericht.

In juni 1973, precies 50 jaar geleden, opende het zwembad en vanaf dat moment konden inwoners van Ruurlo met recht spreken over “hun zwembad” al is het dus formeel in eigendom van SZR. Al snel bleek het zwembad inclusief haar grote wedstrijdglijbaan die enkele jaren later gerealiseerd is een enorme toeristische trekpleister te zijn. 50 jaar later is deze situatie nog altijd hetzelfde en dat is in de zwembadwereld best heel bijzonder. Het huidige bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo nog steeds ontzettend trots op het feit dat zij namens de Ruurlose bevolking het zwembad mag besturen. Het is dan ook logisch dat het jubileumfeest geen feestje van alleen het bestuur, vrijwilligers en personeel kon zijn maar dat heel Ruurlo en haar buitengebied waren uitgenodigd om dit feestje mee te vieren.

Vrijdag begon het feest. Alle leerlingen van de 4 Ruurlose basisscholen kregen een spetterend feestprogramma aangeboden op het zwembad. zaterdagmorgen stond in het teken van het sponsorzwemmen, de opbrengsten komen geheel ten goede van de Stichting MakeAwish. Zaterdagmiddag vond het “Sterren glijden” plaats. Diverse bekende Ruurloërs deden mee mee aan de jubileumglijwedstrijd. Het hele weekend stond bol van activiteiten op en rond het zwembad. De toegang en alle activiteiten waren gratis. Ook konden bezoekers gratis in het reuzenrad dat het hele weekend aanwezig was. Dit feest is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van diverse sponsoren en de aanwonende buren.

© Foto: Zwembad De Meene