Annelies Vorsselmans - Acuero Outdoor Gelderland 2022 © DigiShots

Er zijn van die wedstrijden die bij elke springruiter op het verlanglijstje staan om te winnen. Op Outdoor Gelderland was dat de 1.45m Medium Tour finale op zaterdagavond. Terwijl de tribune volgepakt was, gaf Annelies Vorsselmans een ruige barrage show weg en won ze met Acuero (v. Acorado) de Morssinkhof Rymoplast Prijs. Boven haar eigen verwachting. “Ik ben nooit zó snel”, lacht ze.

Annelies Vorsselmans is Belgisch, maar woont in Weerselo met olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam. Hij is wel op Outdoor Gelderland, maar zonder rijkleding. Door een schouderoperatie is hij naar alle waarschijnlijkheid nog een half jaar uit de running.  Dat betekent dat Annelies wat meer paarden dan anders te rijden heeft. Toen hun Peruaanse klant Alonso Valez Prado ook nog zijn voet brak, schoven er nog meer naar haar toe, zoals het winnende paard van deze avond.

De extra kilometers die Annelies de laatste maanden in de ring maakte, zijn deels het geheim voor de winst van deze avond. “De laatste tijd gaat best lekker en ik heb wat meer barrages gereden, dan zit je zelf meer in het ritme en word je wat brutaler. Ik ben meestal van de nette rondjes, nu zat ik eens niet aan de safe side”, aldus Annelies.

Foto: Digishots