De Graafschap heeft verdediger Xandro Schenk vastgelegd voor het komende seizoen. De 29-jarige verdediger komt over van Vendsyssel FF uit Denemarken.

Schenk tekent in Doetinchem naar verwachting een contract voor twee seizoenen. “Xandro is een ervaren verdediger die het jarenlang op het hoogste niveau heeft bewezen”, aldus Peter Bijvelds. “Hij is een karaktervolle speler die in staat is om leiding te geven in het veld. Daarnaast past Xandro goed in de manier van spelen, zoals wij die beogen” Bij De Graafschap wordt Schenk een van de nieuwe centrale verdedigers na het vertrek van Ted van de Pavert en Jasper van Heertum. De 29-jarige centrumverdediger speelde meer dan honderd wedstrijden in de eredivisie, naast dat hij meerdere seizoenen uitkwam in de eerste divisie.

Schenk speelde in de jeugd van Almere City en Ajax, maar maakte zijn debuut voor Go Ahead Eagles. Na een huurperiode speelde hij nog vijf jaar voor de voetbalclub uit Deventer. Vervolgens maakte hij de overstap naar FC Twente, dat toen uitkwam in de eerste divisie. In het buitenland kwam hij naast voor Vendsyssel FF uit voor Al-Batin uit Saudi Arabië.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8