Leerlingen van het Zone.college uit Doetinchem hebben vrijdag geld opgehaald voor de Dierenbescherming met een sponsorloop bij de ijsbaan in Zelhem. De organisatie lag bij vijfdejaars leerlingen en de deelnemers waren eerstejaars leerlingen van de middelbare school.

Naast de sponsorloop werden er ook zelfgemaakte spullen verkocht voor het goede doel. “Ik heb zelf kaasplankjes, kaarten en kaarthouders gemaakt, maar we verkopen ook bieropeners en onderzetters”, vertelt Sven Reinders die namens de school met zijn klas op de markt zit. “Ik ben blij dat ik vandaag op de markt mag staan, aangezien het vandaag erg warm is. Dan is het fijner lekker in de zon te zitten dan te moeten rennen en uitgeput over de finish komen.”

Vanwege de hitte zijn er verschillende maatregelen getroffen door de organisatie. Zo was er voldoende water en zonnebrand te krijgen voor de deelnemers. Voor sommige leerlingen was de hitte geen excuus om het wat rustiger aan te doen. “Ik heb 27 rondjes gelopen net. Ik weet eigenlijk niet hoeveel ik hier precies mee heb opgehaald maar mijn vader, mijn opa, en oma sponsoren mij in ieder geval”, vertelt Joppe Cornelissen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8