© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

Vrijdagmiddag zijn er drie cheques uitgereikt met een totale waarde van 15.000 euro. Dit gebeurde naar aanleiding van de crowdfunding die werd gehouden nadat in december 2023 de feesttent op het Knalbal terrein verwoest werd. De Dorpsschool Halle zou op donderdagavond 21 december een kerstmarkt organiseren en de opbrengst daarvan schenken aan Kika (Kinderen Kankervrij). Net voor aanvang van de markt werd de feesttent waarin de kerstmarkt van de school was opgebouwd volledig verwoest door extreem harde wind.

Directeur Rick Wolsink van de Dorpsschool Halle spreekt van geluk omdat er niemand gewond is geraakt. ”We waren vrijwilligers die aanwezig waren aan het kijken of het allemaal door kon gaan, gelukkig was er niemand in de tent toen de extreem harde wind de grote tent compleet vernielde. Wonderbaarlijk was er niemand in de tent. Wel waren alle kerststukken, waar de kinderen zo’n 4 maand aan gewerkt hadden, vernield. De dag na het ongeval zijn we de crowdfunding gestart en al snel werd er veel geld opgehaald” laat Wolsink weten.

Raoul van Kika (Kinderen Kankervrij) laat weten erg blij te zijn met het opgehaald geld. ”We vinden het prachtig wat er voor Kika is gedaan. Dat de kersstukken verwoest waren raakt mij nog het meest. De kinderen zijn er zo druk mee geweest” vult Raoul aan. Ook Loes die namens Knalbal de cheque in ontvangst mocht nemen is erg blij met wat er zich de afgelopen maanden heeft afgespeeld.

Het geld wordt door Kika gebruikt voor onderzoek en aankleding van het Prinses Máxima Centrum, door Knalbal om de schade die is ontstaan deels te dekken. De Dorpsschool Halle gebruikt het geld dat is ingezameld nu nog niet, wanneer het nieuwe schoolgebouw er is wordt er bekeken waar het geld aan uitgegeven kan worden. De leerlingenraad van de school laat weten al een belangrijk en leuk doel te hebben.

Meer foto’s in ons fotoboek