© Foto: RTV Ideaal / Eddy Masselink

Zaterdag organiseerde kinderboerderij De Schouw in Zutphen het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest. Alle schapen zijn voorzien van een lente-outfit. De schaapsscheerder is Otto Weijers, iemand met 50 jaar ervaring op dit gebied.

Op kinderboerderij De Schouw zijn veel soorten dieren aanwezig. Er zijn kleine huisdieren, zoals cavia`s, konijnen, diverse kippenrassen en verschillende soorten vogels. Maar ook een varken, geiten, schapen, een pony en een ezel. Er bevindt zich op de kinderboerderij ook een aantal zeldzame huiddierrassen. Dit zijn dieren van Nederlandse oorsprong. Wat te denken van het Bonte Bentheimer varken, het Zwartbles schaap, Barnevelder kippen en Helmduiven. Bij de kinderboerderij zullen in de toekomst meer oud Hollandse rassen verschijnen. Wij krijgen bijvoorbeeld lakenvelder koeien. De legkippen zorgen voor dagelijks verse eieren en de pauwen leveren mooie veren, te koop in de boerderij.

De educatieve functie van kinderboerderij de Schouw bestaat voor een groot gedeelte uit het geven van lessen, meestal aan kinderen, soms ook aan volwassenen en bewoners van zorgcentra. Deze lessen zijn gebaseerd op de verzorging en omgang met dieren en het verkrijgen van meer besef voor natuur en milieu. Voor groep 1 en 2 en groep 3-4 zijn er verschillende mogelijkheden.

Meer foto’s in ons fotoboek