Woensdag was de eerste wandel dag van de Achterhoekse Wandeldagen. Tijdens deze dag werd de gemeente Montferland aangedaan. De wandelaars waren woensdagmorgen al vroeg aanwezig bij de start op het Simonsplein. De 40 kilometer mocht al om 7:30 uur starten, de 30 kilometer om 7:00 uur, de 20 kilometer om 8:00 uur en de 12 kilometer om 10:00 uur.

Onderweg was er veel te beleven en gezelligheid voor de wandelaars. De eerste dag is goed verlopen volgens voorzitter Jo Weijers. ”Deze 17e editie zijn we goed en vooral zonnig begonnen. De nieuwe naam is voor sommige nog wel wennen. We gebruiken nu de naam Achterhoekse Wandeldagen om zo de drempel voor de dag lopers niet te hoog te hebben. Het resulteert op ongeveer 450 dag lopers en daar zijn we blij mee” lacht Weijers in het interview met Radio Ideaal.

De komende dag blijft het zonnig weer en ook Hemelvaartsdag en de dagen daarna zullen druk worden bezocht tijdens dit evenement. ”Voor een normale werkdag hebben we niks te klagen met ruim 800 4daagse lopers en dan de vele dag lopers. De komende dagen wordt er nog een piek verwacht. De zaterdag is ook altijd een dag die goed gelopen wordt, mede door de gezellig intocht” benadrukt de voorzitter van het nog altijd populaire wandelevenement.

© Foto’s: Rob Verkerke

Meer foto’s in ons fotoboek