De Kreidler Club oost Nederland is een club die in 1990 is opgericht door een aantal fervente liefhebbers van de vroegere bromfiets van het merk Kreidler. Het Duitse merk Kreidler was in de jaren 1960 t/m 1980 samen met het andere Duitse merk Zündapp toonaangevend. Deze Kreidler club organiseert elk jaar een internationaal bromfietstreffen bij haar trefpunt De Olde Mölle in Neede. Dit jaar is het bromfietstreffen op 4 juni.

Het treffen wordt bezocht door honderden mensen, veelal zelf ook in het bezit van zo’n antieke bromfiets. Tijdens dit treffen is er ook aan markt waar diverse onderdelen en zelfs complete brommers aangeboden worden. De Kreidler Club zet zoals gewoonlijk een toertocht uit van zo’n 80 kilometer met als vertrekpunt en ook finish het terrein bij De olde Mölle. Deelnemers aan deze toertocht ontvangen bij terugkomst een gratis consumptie, een warme hap en ook een aandenken aan deze deelname.

De antieke bromfietsen worden ook allemaal nog buiten opgesteld, zodat de bezoekers van dit evenement ze goed kunnen bekijken.

© Foto: RTV Ideaal