Op zaterdag 14 oktober staan de negen Hanzesteden Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle in het teken van 24 uur Hanze. Zutphen viert dat met de allereerste editie van de Museumnacht. Geniet van dans, cabaret, muziek en theater in de stad. De bibliotheek in de Broederenkerk, Dat Bolwerck, Luxor Theater, Stedelijk Museum Zutphen, Muzehof en Woest Oost hebben samen met Zutphen Promotie een gevarieerd programma voorbereid.

Ook openen verschillende monumenten hun deuren. Beklim de torens van de Sint Janskerk, Walburgiskerk en de Wijnhuistoren en geniet van een fantastisch uitzicht over de sfeervol verlichte stad in de avonduren. Bekijk de eeuwenoude Burgerzaal of betreed de Berkelruïne, die als onderdeel van de oude stadsmuur over de Berkel ligt. Elke locatie biedt een divers programma, dus iedereen kan de ‘nacht’ gemakkelijk vullen met interessante, grappige, spectaculaire en muzikale workshops, tours, optredens en tentoonstellingen. De monumenten zijn gratis toegankelijk. Voor andere activiteiten in de deelnemende locaties is een Museumnacht Passe-partout te koop.

De festiviteiten starten om 18.30 uur bij de Wijnhuistoren. Wethouder Rick Verschure opent daar de Museumnacht. Pjotr treedt samen met Marise op met het speciaal voor het Hanzejaar gemaakte “Welkom in de stad”. Daarna is er tot middernacht overal van alles te doen. Tot 21.00 uur zijn diverse winkels in het centrum open en om 19:30, 20:30 en 21:30 uur zal het internationale Circo di Strada de straten verrassen met een magische lichtjesparade. Het culturele programma gaat door tot middennacht.

© Foto: Circo di Strada