© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij Telstar de volle buit gepakt. In Velsen-Zuid won de ploeg van trainer Reinier Robbemond met 0-3. Alle doelpunten vielen in de eerste helft en werden gescoord door Jonathan Opoku en tweemaal door Sam Hendriks.

Bij De Graafschap begon Mees Kaandorp voor het eerst in de basis. Al na zes minuten lag de 0-1 achter Telstar-doelman Abdel El Ouazzane. Even later had Hendriks een goede individuele actie in huis, waarna zijn uithaal op de lat belandde. Kort daarna was het alsnog 0-3. Hendriks kon vrij aanleggen en schoot zijn tweede doelpunt van de avond tegen de touwen.

Na rust gingen de Superboeren op jacht naar de 0-4. Giovanni Korte probeerde het met een schot van afstand, maar El Ouazzane redde goed. In de laatste minuten werden de invallers Philip Brittijn en Elmo Lieftink dreigend met schoten, maar gescoord werd er niet meer. De Graafschap boekte zo een mooie 0-3 overwinning.