Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van De iesselschotsers, wordt er van 14 tot en met 16 juli een Internationaal Folkloristisch Dansfestival en het district festival van de FFGN district Oost georganiseerd. Een bonte mengeling van kleurrijke dansers en opzwepende muziek zal dat weekend te horen en te zien zijn, tijdens de verschillende optredens in het Kulturhus in Vorden.

Voor de dansliefhebbers is er op vrijdag 14 juli van 20.00 tot 23.00 uur een Meedans avond met de groepen uit Noord Macedonië, Estland en De iesselschotsers in het Dorpshuis in Drempt. Op zaterdag 15 juli is er van 14.00 tot 17.00 uur een Matinee voorstelling en van 20.00 tot 23.00 uur de Gala voorstelling in het Kulturhus in Vorden.

De deelnemende groepen zijn onder meer Ensemble Bojmija uit Noord Macedonië, Folk dance group Hopsani uit Estland, de Oekraïense zang en dansgroep Roesalka en Internationaal dansensemble Phoenix. Als rode draad loopt het district festival van district Oost van de FFGN door dit festival.

Luister hier naar het interview die secretaris Herman Bouman had bij Radio Ideaal.

© Foto: De iesselschotsers