Maastricht - 23-06-2023 - MUMC - Onderscheiding Peter Ringens Picture : Davy Rietbergen / DutchMedicalMedia

Op 23 juni kreeg Prof. Dr. Peter Ringens uit Zelhem een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Penn van Maastricht. Dat gebeurde tijdens een symposium dat speciaal voor zijn afscheid was georganiseerd in het MECC in Maastricht.

Prof. Dr. Peter Ringens is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ringens werd in 2004 hoogleraar oogheelkunde bij het Maastricht UMC. Hij zette zich in het bijzonder in voor de medische en chirurgische zorg van patiënten met retina aandoeningen (glasvocht- en netvliesafwijkingen). Tijdens zijn loopbaan zette hij zich ook zeer gepassioneerd in voor het onderwijs aan jonge academici en opleidingen van oogartsen. Daarnaast was Ringens betrokken bij de wetenschappelijke vereniging Nederlands Oogheelkundig Gezelschap en actief in besturen van verschillende fondsen zoals de Algemene Nederlandse Vereniging voor Blindheid en voor de European Board of Ophthalmology. Verder is hij adviseur van het Zorginstituut Nederland en maakt deel uit van het Centraal Tuchtcollege voor de gezondheidszorg. Tot slot zette hij zich belangeloos in om innovatieve ontwikkelingen in de oogheelkunde voor iedereen in ons land beschikbaar te maken.

In de zomer runt Peter Ringens samen met zijn partner een galerie/beeldentuin (De Hulenhof) bij zijn boerderij in Zelhem waarbij zij openstaan voor nieuwkomers in de wereld van Beeldende Kunst en ruimte bieden aan muziekuitvoeringen. Hun gastvrijheid voor een ieder die de beeldentuin bezoekt, is even bijzonder als de tuin zelf.

© Foto: gemeente Bronckhorst