In de gemeente Berkelland is geconstateerd dat er op een aantal adressen mogelijk dubbele stempassen zijn bezorgd voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschappen op 15 maart 2023. Het gaat hierbij om 51 personen. Zij hebben allemaal nieuwe stempassen ontvangen.

Na meldingen van alerte inwoners bij de gemeente heeft de gemeente Berkelland contact opgenomen met de leverancier van de stempassen. De leverancier heeft, na de melding, grondig onderzoek gedaan naar de oorzaak. Er werd hierbij geconstateerd dat bij 51 inwoners van de gemeente Berkelland mogelijk dubbele stempassen zijn bezorgd. Dat is gekomen door een storing bij het drukken van de stempassen.

De inwoners die het betrof, woonachtig in Eibergen en in het buitengebied van Geesteren, zijn bezocht door medewerkers van de gemeente. Zij hebben de inwoners, voor zover dat mogelijk was, persoonlijk vervangende stempassen overhandigd. Daarbij is uitleg gegeven over de storing en medegedeeld dat de eerder toegezonden stempassen ongeldig zijn verklaard.

© Foto: RTV Ideaal (archief)