Medewerkers van een aantal afdelingen van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen gaan donderdag 16 maart actievoeren voor een betere cao. Dit hebben de vakbonden en het cao actiecomité Gelre laten weten. Medewerkers geven daarmee gehoor aan de oproep van de vakbonden om mee te doen aan de landelijke actiedag.

De deelnemende afdelingen gaan op een doordeweekse dag een zondagsdienst werken. Dit heeft gevolgen voor patiënten. Er vindt constructief overleg plaats met het cao actiecomité Gelre en de vakbonden om veilige en patiëntgerichte zorg te kunnen blijven verlenen op de actiedag. Uitgangspunt van Gelre is dat tijdens de actie goede patiëntenzorg te allen tijde gewaarborgd blijft. De spoedzorg gaat altijd door.

De aangekondigde actie op de verschillende afdelingen heeft gevolgen voor een aantal patiënten. “Dat is vervelend voor de betreffende patiënten”, meldt Gelre ziekenhuizen. Geplande afspraken voor niet-spoedeisende zorg, die in het geding komen door de actiedag, gaat het ziekenhuis in overleg met de patiënt verzetten. Alle patiënten die het treft, worden persoonlijk door de medewerkers van Gelre ziekenhuizen geïnformeerd.

© Foto: Gelre ziekenhuizen