De Graafschap weet na vier competitiezeges op rij weer wat verliezen is. Koploper PEC Zwolle was met name in de eerste helft een stuk sterker op De Vijverberg en won, ondanks een offensief na rust, uiteindelijk met 0-1.

In de beginfase kreeg de thuisploeg totaal geen grip op de Zwollenaren. PEC liet het balletje simpel rondgaan en kwam tot enkele goede kansen. Davey van den Berg schoot van afstand snoeihard op de lat en even later raakten de bezoekers ook de paal. Na een klein kwartier spelen bekroonde Lennart Thy met een geplaatst schot een fraaie aanval: 0-1. Naar mate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van trainer Richard Roelofsen meer tot voetballen, maar echte kansen werden niet gecreëerd.

De Graafschap had al snel in de tweede helft op gelijke hoogte kunnen komen. Na een scrimmage ging de bal via verdediger Xandro Schenk op de lat terecht. Meer dan voor rust gingen de Doetinchemmers op jacht naar een treffer, maar het lukte niet om PEC Zwolle kapot te spelen. Aan de andere kant werden de bezoekers nog gevaarlijk via Haris Medunjanin en invaller Anthony Fofana, maar gescoord werd er niet meer.

De Doetinchemmers zakken door de nederlaag naar de twaalfde plek op de ranglijst. Vrijdagavond gaat De Graafschap op bezoek bij Jong PSV in Eindhoven

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)