Het stratencircuit in Hengelo is in het weekend van 11 en 12 mei 2024 voor de 56e keer het decor van de wegraces. Tijdens een wedstrijd van het International Road Racing Championship ontvangt organiserende partij HAMOVE weer honderden coureurs op de Varsselring.

Afgelopen jaar tijdens de 55e editie deden er 305 coureurs mee tijdens verschillende onderdelen. Dit was voor de Hengelose organisatie een recordaantal. Ruim achtduizend motorliefhebbers genoten toen van de sport. Voorafgaand aan de wedstrijd was er op vrijdagavond een rijdersparade in het centrum. Het International Road Racing Championship (ICCR) wordt, inmiddels traditioneel, afgetrapt in Hengelo. Verder worden er wedstrijden gereden in Duitsland, België, Tsjechië en Finland. In het Finse Imatra kwam vorige jaar motorcoureur Joey den Besten uit Borculo om het leven tijdens een crash.

Coureur Virgil Amber-Bloemhard van Performance Racing Achterhoek vertrekt in mei niet meer van de Hengelse startlijn. De rijder trekt zich na een bewogen seizoen, waarin hij achtste werd, terug uit het team en gaat zijn focus op andere dingen leggen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met lokale omroep REGIO8

© Foto: REGIO8