Het was in 1946 dat 3 mannen het initiatief namen om een korfbalvereniging in Zelhem op te richten. Er werd in Doetinchem (Zwart-Wit) en Hengelo (TOP) al gekorfbald. Volgens Gert Ooyman, Herman Ellenkamp en Jan Jansen moest dat in Zelhem ook mogelijk zijn. Als naam werd Sport en Vriendschap, afgekort S.E.V. gekozen.

S.E.V. is altijd van vaste waarde geweest in Zelhem en omstreken. Op het hoogtepunt had de vereniging 200 Leden en speelde het in de landelijke 2-de klas. Momenteel telt S.E.V. ongeveer 130 leden en wordt er met 7 teams aan de competitie deel genomen, waarbij het vlaggenschip in de landelijke 3-de klas speelt. Daarnaast is er op dit moment een grote jeugdgroep Kangoeroes die spelende wijs sporten maar nog niet aan de competitie deelnemen. Bij de senioren is er een groep KombiFit die wekelijks met elkaar gezellig bewegen met allerlei spelvormen.

Door Corona is het afgelopen jaar allemaal anders gelopen. Er waren geen wedstrijden, maar er werd (gehouden aan de landelijke richtlijnen) wel getraind. Ook werd er lang getwijfeld of er wel een jubileum feest kon worden georganiseerd. Het bestuur heeft in het voorjaar toch besloten om dit voor te bereiden. Op zaterdag 28 augustus zijn er ’s middags activiteiten voor jonge en oude S.E.V leden en ’s avonds is er naast een feest een grote pub-quiz.