Om elektrisch rijden te faciliteren en te stimuleren de gemeente Lochem op dit moment steeds meer laadpalen voor elektrische auto’s in de openbare ruimte plaatsen. Dit werk wordt uitgevoerd door Vattenfall en dit doen zij op openbare parkeerplaatsen en parkeerplekken in alle kernen van de gemeente.

Op een plankaart houden houdt de gemeente Lochem bij waar er eventueel laadpalen kunnen komen en waar inmiddels al laadpalen staan; een handige tool voor inwoners die hierin geïnteresseerd zijn. De plankaart is te vinden op de website van de gemeente Lochem. In maart 2022 kon iedereen reageren op de vooraf aangewezen plekken. In bepaalde gevallen wisten inwoners nog een betere plek aan te wijzen in de openbare ruimte. Dit zorgde uiteindelijk voor een goed doordachte plankaart. Niet op alle plekken die zijn aangewezen komt ook daadwerkelijk een laadpaal te staan.

Naast de vraaggestuurde aanpak plaatst de gemeente Lochem jaarlijks ook proactief twaalf laadpalen. Deze plaatst de gemeente op strategische locaties.

© Foto: RTV Ideaal (archief)