© Foto: RTV Ideaal

De gemeente Aalten heeft besloten dat meer mensen de energietoeslag aan kunnen vragen. Daarvoor zijn de inkomensgrenzen verhoogd van 120 naar 130 procent van het bijstandsniveau. Bovendien ontvangen ook mensen die daar net boven zitten, een gedeeltelijke energietoeslag. De verruiming van de inkomensgrenzen geldt voor zowel 2022 als 2023.

De prijzen van energie zijn nogal altijd erg hoog. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Naast de maatregelen die het rijk heeft genomen om voor alle huishoudens de lasten iets te verlichten, is er voor huishoudens met een laag inkomen een extra tegemoetkoming in de energiekosten, de energietoeslag. De hoogte van de energietoeslag is 1300 euro per huishouden per jaar. Ook huishoudens waar het inkomen net wat hoger ligt dan 130 procent van het bijstandsniveau kunnen de energietoeslag aanvragen. Zij ontvangen dan een gedeeltelijke toeslag.

Om inwoners met een laag inkomen verder te ondersteunen is ook de individuele inkomenstoeslag verhoogd én komen meer mensen ervoor in aanmerking. De individuele inkomenstoeslag is voor inwoners die al jaren moeten rondkomen van een laag inkomen en geen uitzicht hebben op verbetering van hun inkomen. Zij kunnen dit vrij te besteden extraatje jaarlijks aanvragen, als aanvulling op hun inkomen. Per 1 november 2022 wordt de toeslag verhoogd met acht procent. Bovendien wordt de inkomensgrens voor deze toeslag van 110 verhoogd naar 120 procent van het bijstandsniveau.

© Foto: RTV Ideaal