Voetbalvereniging SV Bredevoort, Vakantiepark de Twee Bruggen uit Winterswijk en de gemeente Aalten gaan de mogelijkheden voor de verplaatsing van de voetbalvelden naar De Slingeplas verder onderzoeken. Dit is de uitkomst na een gesprek met alle betrokkenen. De verplaatsing biedt kansen voor woningbouw op de huidige locatie van het sportpark en wellicht mogelijkheden voor een nieuwe volwaardige accommodatie voor SV Bredevoort. Daarnaast zorgt het voor nieuwe recreatieve mogelijkheden voor vakantiepark de Twee Bruggen.

“Het belangrijkste uitgangspunt voor alle betrokken partijen is dat dit plan een verbetering moet zijn voor Bredevoort. Bij zo’n grote gebiedsontwikkeling zijn er kansen voor alle partijen, die gaan we in beeld brengen bij de uitwerking van het plan.” aldus wethouder Ted Kok. Voor de zomer zou er meer duidelijkheid moeten zijn over de mogelijkheden en de haalbaarheid, zo is het streven. Op initiatief van de Twee Bruggen zal een stedenbouwkundig bureau de genoemde ontwikkeling begeleiden en de mogelijkheden in kaart brengen.

Mocht blijken dat de plannen niet realiseerbaar zijn, dan zal de gemeente Aalten moeten investeren in de bestaande velden van SV Bredevoort gezien de huidige staat van sportpark ’t Brook.

Foto: SV Bredevoort